Jobbszélső

t.me/jobbszelso

Politika lett. Maradhat?

1669667921-temp-nhennm_cikktorzs.jpg
A lelátói politizálás Európának ezen a felén főleg jobboldali műfaj. Nincs ezen mit csodálkozni, történelmi örökség. A térség szurkolótáborai is általában jobboldali nézeteket magukénak valló társaságok voltak, már a két világháború között is. Az előző rendszerben a lázadás, majd a jelen kurzusban az önazonosság kifejezése volt, amikor egy-egy szimbólum felbukkant valamely egylet szurkolótáborában.

Nem is tetszett ez a baloldalnak. A politika nem a sportpályákra való, a szurkoló és a sportoló ne politizáljon, mondták. Na és persze írták, évtizedeken keresztül, dörgedelmes megjegyzések közepette valamely felkapott felületükön. Be is tiltották ezeket a jelképeket, nem lehet a lelátókra vinni ma már sokat közülük.
Hanem történt egyszer, hogy tőlünk nyugatabbra rájöttek arra, a sportolókon keresztül nem csak cégeket és márkákat lehet terjeszteni, hanem eszméket is. Baloldaliakat. Működött is volna a dolog a BLM-el és az LMBTQ-val, ha a szemét jobboldaliak nem reagálnak rá. Így a nagy terjesztések közepette nagy büntetések is lettek. Mert a szurkoló politizál, mondták és írták ismét, amikor ellenvéleménnyel élt a térdeléssel és a szivárványszínű zászlóval szemben.
Így kanyarodtunk rá a katari világbajnokságra. Ahol egész egyszerűen betiltották a pályán a politikai üzenetek megjelenítését. Azóta pedig jönnek a dörgedelmes szalagcímek és cikkek a baloldali sajtóban szólásról és annak szabadságáról és az eltiprásáról.
Pedig hát ez a szivárvány mégiscsak politika lett. Maradhat?

A bejegyzés trackback címe:

https://ajobbszelso.blog.hu/api/trackback/id/tr4717993426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jobbszélső

Friss topikok

Címkék

Archívum

süti beállítások módosítása