Jobbszélső

t.me/jobbszelso

Anglia - Szenegál 3-0 a világbajnokság nyolcaddöntőjében
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, stadion és szabadtériAnglia az elmúlt bő egy évben négyszer játszott a magyar válogatottal. Mind tétmeccs volt.
A négy találkozóból egyet tudtak megnyerni, még tavaly szeptemberben. Rá egy hónapra a Wembleyben 1-1 lett az eredmény, míg idén Budapesten 1-0-ra, Wolverhamptonban 4-0-ra nyert a magyar csapat.
Néhány napja sokakban derültséget váltott ki Lang Ádám válogatott védő nyilatkozata, aki szerint a magyar nemzeti csapatnak lenne keresnivalója ezen a világbajnokságon.
"Ki kellett volna jutni!" - érkezik a jogos riposzt. Csak hát az nem olyan egyszerű, hiszen az Európának járó tucatnyi főtáblás helyre négyszer annyi ország jelentkezik. Köztük számos, a világ élvonalába tartozó válogatottal. Manapság pedig már a kisebb nemzetek csapatait sem szabad leírni az öreg kontinensen.
Összehasonlításképpen, Dél - Amerikában 10 ország vív selejtezőt, amiből 4 automatikusan kijut, az ötödik pedig úgynevezett kontinentális pótselejtezőt vív. Onnan tehát némileg egyszerűbb megugrani a szintet. Oké, Afrika 54 országából mindössze 5 juthat ki, azonban ott a legtöbb államalakulat eleve nincs olyan szinten, hogy a kijutás reális elvárás lehetne. A különböző törzsi háborúk és gazdasági gondok mellett ezzel talán nem is foglalkoznak.
A magyar labdarúgás azonban minden szempontból alkalmas erre, és egészen biztosan nem vallana ott szégyent ebben a mezőnyben sem.

�Németország - Magyarország 0-1 idén szeptemberben, Lipcsében.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajobbszelso.blog.hu/api/trackback/id/tr2617994798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jobbszélső

Friss topikok

Címkék

Archívum

süti beállítások módosítása